calaix[À]gil

www.calaixagil.com

CAT | ESP | ENCurs de transformació Agile per a organitzacions tradicionals, al Cibernarium (Barcelona Activa)

CAT, ESP

Dues sessions centrades en allò que és important tenir en compte quan volem promoure un canvi a la nostra organització amb l’objectiu de promoure pràctiques àgils en la gestió dels projectes

Durant el 2020 i 2021 faig uns cursos d’agile i de Scrum a Cibernarium (Barcelona Activa). Aquí us proposo una de les presentacions que tinc la sort de fer, en la que tracto un tema que pot ser molt interessant per a qualsevol project manager que té la necessitat d’aplicar pràctiques àgils en la gestió dels seus projectes.

Pots tenir la necessitat d’aplicar pràctiques àgils, tenir la base de coneixement necessaria per a decidir quines pràctiques podrien instaurar-se, (per exemple assistint al curs de Scrum que també es duu a terme al Cibernarium), i tot i així tenir problemes per aplicar-les a la teva organització. Entre d’altres reptes, pots tenir dificultats per:

  • alinear a les persones
  • trobar un marc de treball que sigui comú (o homologable) a l’organització

Et proposso dues sessions centrades en allò que és important tenir en compte quan volem instaurar canvis àgils a la nostra organització i en la gestió dels projectes:

  • La 1a sessió fa una anàlisi profunda sobre “allò que és important” de cara a incloure les persones en un marc de treball àgil. Persones inicialment reactives, sotmeses a fluxes de treball rígids, sense la transparència desitjable per poder fomentar la proactivitat i la creativitat en els equips, sense possibilitat d’instaurar equips auto-organitzats i, per tant, amb rols de project manager abocats a la direcció i no a la facilitació.
  • La 2a sessió aprofundeix en propostes concretes per habilitar fluxes i eines de treball que deixin espai a l’aplicació gradual de tècniques i pràctiques àgils. Elements com un flux de gestió, que dona importància a les comunicacions des de una perspectiva adaptativa i, en especial, focalitza la gestió en les eines de treball col·laboratiu i en la gestió activa dels riscos del projecte. I per una altra banda, una proposta de flux d’execució, que permeti certa migració de pràctiques tradicionals a escenaris àgils, on “el cicle” ha de ser condició sine qua non. I on les fites han de ser clares, sotmeses a normes d’ús que defineixen la seva finalitat, i garanteixen l’execució iterativa, àgil i participativa del projecteDescarrega les presentacions

Sessió 1 Sessió 2
   També els podeu trobar a SlideShare: