Actualització a juny 2025. Descarrega imatges, enllaços a reels i infografíes sobre conceptes de gestió de projectes i agilitat. Per a les teves accions formatives i xerrades als teus equips.
Las PYMEs muestran un gran interés por todas aquelles acciones o métodos que les ayuden a ser más eficientes en sus procesos de trabajo y en la calidad de sus resultados.
Una de les tasques més atisfactóries a parer meu del Scrum Master, és ser un facilitador i un orientador per a l’equip. Ser un facilitador no és, al contrari del que molts pensen, ser un “referent tècnic”. Ser un facilitador és ajudar l’equip a conèixer en profunditat el marc de treball Scrum, i ajudar l’equip a resoldre els impediments que apareixen en el curs de la seva feina.
Donar feedback hauria de ser una tasca pràcticament mecànica per a qualsevol membre d’un equip. Un equip és tal perquè els seus membres treballen i col·laboren per assolir uns objectius concrets. Aquesta col·laboració hauria d’incorporar sempre la tasca de donar feedback.
Aquesta activitat té com a objectiu principal ajudar les persones a prioritzar tasques, reptes, funcionalitats o ítems en un product backlog.
Aquesta activitat és molt versàtil, i té com a objectiu principal ajudar un conjunt de persones a classificar ítems. Aquesta classificació pot ser molt diversa, i dona indicació d’on podem fer ús d’aquesta activitat.
User Story Mapping és una tècnica, ideada per Jeff Patton el 2014, en la que és possible veure gràficament una disposició dels ítems d’un product backlog que mostri en tot moment quin és el valor que es proporciona o proporcionarà als usuaris. I si aquest valor dona resposta o justifica l’objectiu del producte.
Els Kudos són una eina molt efectiva per a fomentar la motivació dels membres de l’equip. Si ho portem bé a la pràctica, és una de les eines més sinceres i agraïdes que podem arribar a practicar.
Sovint un producte es compon de múltiples necessitats que, preses de forma individual, ens resulta difícil determinar si aporta valor o no, o en quin grau.
La meva carrera professional ha anat evolucionant al llarg dels anys, tot i que sempre en ambits relacionats amb la tecnologia i l’organització empresarial. M’apasionen els marcs de treball i bones pràctiques per la gestió i execució de projectes. On s’afavoreixin entorns de treball auto-gestionats, i on la comunicació constant estigui per sobre de planificacions ferries que ningú és capaç d’acomplir.
Actualment em dedico plenament a ajudar a empreses i equips en la seva progressió cap a l’agilitat. No només en la gestió ordinària dels seus projectes. Sinó més important encara, en l’adquisició de la visió i actituts que són necessàries.
(c) foto 2024, Gemma Saurina Rosell